Tuesday, May 17, 2011

អាហារជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ូល


កូលេស្តេរ៉ូល ជាមូលហេតុដ៏សំខាន់ដែលធ្វើឱ្យកើតជំងឺលើសឈាម រួមទាំង ជំងឺបេះដូង។ ខាងក្រោមនេះ ជាអាហារដែលជួយកាត់បន្ថយកូលេស្តេរ៉ូល...។


ផ្លែប៉ោម ៖
មានជាតិផេកទីន ដែលជាជាតិសរសៃរលាយក្នុងទឹក អាចទាញយកកូលេស្តេរ៉ូល ចេញពីរាងកាយ ថែមទាំងបំប៉នបេះដូង កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម និងគ្រប់គ្រងបរិមាណជាតិស្ករ ក្នុងរាងកាយ ។

ត្រប់ ៖
ដែលរួមមានត្រប់ស្រួយ ត្រប់ពុតលំញង និងប៉េងប៉ោះ មាន​វីតាមីនសេ, បេតាខារ៉ូទីន រួមទាំង​សារធាតុរ៉ែ​ដែល​មាន​ប្រយោជន៍​ជាច្រើន​ទៀត។

ខ្ទឹមសស្រស់ ៖
ជួយទប់ស្កាត់ជំងឺសម្ពាធឈាមខ្ពស់ កាត់បន្ថយបរិមាណជាតិខ្លាញ់ និង កូលេស្តេរ៉ូល​ក្នុង​សរសៃឈាម។

សណ្តែក ៖
ធញ្ញជាតិពពួកសណ្តែក ពិសេស សណ្តែកសៀង មានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់។

ខ្ទឹមបារាំង ៖
ជួយទប់ស្កាត់ជំងឺសម្ពាធឈាមខ្ពស់ កាត់បន្ថយបរិមាណជាតិខ្លាញ់ និង​កូលេស្តេរ៉ូល ក្នុង​សរសៃ​ឈាម។ ម៉្យាងទៀត សារធាតុ​ចម្រាញ់ពី​ខ្ទឹមបារាំង ថែម​ទាំង​អាច​កាត់បន្ថយ​ជាតិស្ករ​នៅ​ក្នុង សរសៃឈាម​បាន​ទៀតផង។

ក្រែមទឹកដោះគោជូរ ៖
ក្រៅពីជួយកាត់បន្ថយ កូលេស្តេរ៉ូល ក្នុងឈាមហើយនោះ ថែមទាំងអាច បំប៉នស្បែក​ឱ្យ​ភ្លឺ​រលោង​ទៀតផង៕