Tuesday, May 17, 2011

ស្លាបមាន់ចៀន គ្រឿងទេស



គ្រឿងផ្សំ ៖
-ស្លាបមាន់ ៣០០ក្រាម

-ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២-៣ស្លាបព្រាបាយ

-ស្ករស ១-២ស្លាបព្រាបាយ

-ប្ញសជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ១គល់

-ខ្ទឹមស ដំឱ្យបែក ៣កំពឹស

-ម្រេចបុកល្អិត ៤ស្លាបព្រាបាយ

-អំបិល ឬម្សៅស៊ុបខ្នរ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

-ប្រេងឆា ១-២ស្លាបព្រាបាយ។

 វិធីធ្វើ ៖

១-ប្រឡាក់គ្រឿងស្លាបមាន់ ដោយច្របល់ជាមួយទឹកស៊ីអ៊ីវ និង ប្ញសជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ដែលបុកម៉ដ្ឋ​ហើយ ព្រមទាំងស្ករស ម្សៅស៊ុបខ្នរ ទឹកត្រី និងខ្ទឹមស រួចផ្អាប់ទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក ឱ្យបានយ៉ាងតិច ១ម៉ោង។

២-បន្ទាប់មក ចាក់ប្រេងឆា ចូលក្នុងខ្ទះ ឱ្យក្តៅសិន ទើបយក ស្លាបមាន់ដែល​បានប្រឡាក់គ្រឿង​រួចនោះ មកចៀនឱ្យឆ្អិន រហូតឡើង​ពណ៌ រាងក្រហម​ល្អ ទើប​ស្រង់ឡើង ទុកឱ្យស្រស់ប្រេង ជាការស្រេច៕