Tuesday, May 03, 2011

ឃ្លោកញាត់សាច់ជ្រូក តៅហ៊ូ



គ្រឿងផ្សំ ៖

​- ឃ្លោក ១ ផ្លែ

- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ២០០ ក្រាម

- តៅហ៊ូទន់ៗ ៤ ដុំ

- បង្គាក្រៀម ២ ស្លាបព្រាបាយ

- ម្រេចម៉ដ្ឋ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ

- ដុំស៊ុបខ្នរ ១ ដុំ

- ពងមាន់ ១ គ្រាប់

- ផ្សិតខ្មៅ(ផ្សិតចិន) ត្រាំទឹក ៣ ផ្សិត

- ទឹកសៀងជ្រលក់ ៤ ស្លាបព្រាបាយ

- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ

- ទឹកស៊ុបស្ងោរមាន់ ៤ ចានចង្កឹះ។



 វិធីធ្វើ ៖

១-ចិតសំបកឃ្លោកចេញ លាងទឹកឱ្យស្អាត​អស់រំអិល ហើយចិតផ្នែកខាងលើ ដើម្បី​ឆ្កៀល​យក​សាច់ឃ្លោក​ចេញ។ ឯ​ចំណិត​ផ្នែក​ខាងលើ ទុកធ្វើជា​គម្រប រួចហើយ​យក​ឃ្លោក​នោះ​ទៅ​ត្រាំ​ទឹក។

២-យកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ លាយផ្សំជាមួយ​ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្រេច ទឹកសៀង ជ្រលក់។ ឯ​តៅហ៊ូ​កាត់​វា​ជាដុំតូចៗ លាយ​ជាមួយ​សាច់ជ្រូកនោះ ហើយ​គោះ​ពង​មាន់​ដាក់​ចូល​ទៀត។ បន្ទាប់មក ដួស​សាច់​ជ្រូក​នោះ ញាត់​ចូលទៅ​ក្នុង​ឃ្លោក​ឱ្យ​ពេញណែន។

៣-យកឆ្នាំងធំ ដាក់ទឹកល្មម ដាំឱ្យពុះ ហើយយកចានធំ ដែលធន់​នឹង​កម្តៅ​ មក​ដាក់​ឃ្លោក។ បន្ទាប់​មក រៀប​ផ្សិត​ខ្មៅ នៅ​ក្នុង​ចាន ជុំវិញ​ផ្លែ​ឃ្លោក ហើយ​ចាក់​ទឹក​ស៊ុប​ចូលក្នុង​ចាន​នោះ រួច​យក​ទៅ​ចំហុយ​ រហូត​​ឃ្លោក​នោះ​ផុយ សឹម​ថែម​ដុំស៊ុប​ខ្នរ​ចូល មុននឹង​លើក​ចុះពីចង្ក្រាន៕